Fachklinik Bad Bentheim

Waarom niet iets doen voor uw gezondheid op de mooiste dagen van het jaar?

Bad Bentheim staat al lang bekend als kuuroord. Als modern gezondheidscentrum worden hier klachten op het gebied van reumatologie, orthopedie, dermatologie en cardiologie behandeld. Ervaren artsen zorgen voor het welzijn van de patiënten in de specialistische kliniek van Bad Bentheim, met de Bentheimer Mineral Therme en het Training Therapie Zentrum (TTZ) als aanvulling op het concept.

Al zo'n 300 jaar vinden reumatische patiënten in Bad Bentheim verlichting van de zwavelbron. De Koninklijk Pruisische Staatsraad en lijfarts Dr. Hufeland prezen hun "uitstekende kracht en goedheid". Sinds enkele decennia wordt ook heet zout water uit rotsen van ongeveer 1.200 meter diep gewonnen. Met een concentratie van ongeveer 27 procent is de pekel in de minerale thermale baden net zo sterk geconcentreerd gebruikt als aan de Dode Zee.

In de Fachklinik van Bad Bentheim worden nu natuurlijke geneeswijzen gecombineerd met de modernste geneeskunde. De focus ligt op dermatologie, cardiologie, orthopedie en reumatologie. Er is een landelijk erkende bijzondere competentie, onder andere voor huidziekten zoals psoriasis en reumatische aandoeningen.

In de idyllische Fachklinik is de flair van de traditionele spa-business uit de 19e eeuw bewaard gebleven. Het pittoreske kuurpark wordt omgeven door het schilderachtige bos van Bentheim. In het midden zijn de Bentheimer mineraaltherme en het Trainings-Therapie-Zentrum (TTZ) verbonden met de kliniek. Daar helpen hooggekwalificeerde therapeuten u bij ziekten en verwondingen aan het bewegingsapparaat, bij chronische pijn en lichamelijke beperkingen. Ter preventie kunt u effectief en gewrichtsvriendelijk trainen.

 

Bos zover het oog reikt. Meer dan 1.000 hectare met eeuwenoude eiken. Hier laat de natuur zich van haar mooiste en ongerepte kant zien. Midden in deze idylle staat een van de modernste specialistische klinieken van Europa.

Natuurlijke remedies en moderne geneeskunde

Met zwavelhoudend mineraalwater en een hoog percentage thermale pekel vormen natuurlijke schatten uit de regio de basis van de therapeutische behandeling. In combinatie met de modernste medische apparatuur en technologie ontwikkelen de twee kuurproducten hun optimale helende werking.

De Fachklinik van Bad Bentheim kan nu terugkijken op meer dan 300 jaar geschiedenis. Het dankt zijn uitstekende reputatie aan een constante, intelligente aanpassing aan de behoeften en vereisten van een zeer dynamisch spa- en revalidatieprogramma, evenals een duidelijke focus op de behoeften van de patiënten.

 

Therapieën met traditie

Sinds 1711

De gespecialiseerde kliniek is in de loop van de tijd gegroeid en kan terugkijken op een lange, succesvolle geschiedenis.

rond de 460

Medewerkers zorgen voor een prettig en succesvol verblijf in de gespecialiseerde kliniek

Ongeveer 7.000

In de Fachklinik worden jaarlijks ziekenhuisopnames en circa 14.000 poliklinische patiënten behandeld

Afdelingen

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.