Jeugdherberg

Uitstapje naar Bad Bentheim

Dicht bij het kasteel

De geschiedenis leeft in Bad Bentheim! Onze jeugdherberg Bad Bentheim ligt aan de oostelijke rand van de stad. Er is hier genoeg ruimte om te spelen en te ravotten - en dat is slechts vijf minuten lopen van het stadscentrum. Slenter door de kleine trappen en steegjes. Het bijna duizend jaar oude kasteel torent boven je uit op een zandstenen rots. Het uitzicht strekt zich uit over de uitlopers van de Teutos, over bos- en Venn-gebieden naar Nederland. Trakteer uzelf op een onderbreking van het dagelijkse leven: in het badpark en in de zwavel- en pekelbaden van het kuuroord.

 

 

Highlights in de jeugdherberg en omgeving

 •    Feestzaal in de oude molenstomp
 •    Speel- en voetbalveld
 •    Tafeltennis (buiten en binnen)
 •    Kasteel Bentheim
 •    Bentheimer Badepark met natuur- en binnenzwembad
 •    Openluchttheater in Bad Bentheim met natuurpodium
 •    Bentheimer Woud met bosnatuurpad
 •    Dierentuin van Nordhorn
 •    Excursies naar Nederland
 •    Drilandmeer tussen Bad Bentheim en Gronau
 •    Zandsteenmuseum: ontdek het “Bentheimer Goud”
 •    Ostmühle met bakkerij
 •    Kano-avontuurlijke tochten rond Nordhorn

 

Gevarieerde avonturen wachten op je

 

Zodra je aankomt bij de jeugdherberg Bad Bentheim, zal kasteel Bentheim je betoveren. Je kunt met je gezin of klasgenoten de ongeveer negentig meter hoge zandstenen klif beklimmen en het kasteel bezoeken - het is echt de moeite waard! Hier kunt u waardevolle cultuurschatten bewonderen, zoals het vroeg-romaanse stenen kruis "Herrgott von Bentheim" of de "Goldenen Becher van Gölenkamp". Een heuse kerker met het angsthol, de keuken van een alchemist of de overblijfselen van kanonskogels in het metselwerk tonen nog het leven en streven van toen op Kasteel Bentheim. Na dit avontuur is er pure ontspanning in de Bentheimer minerale thermale baden of in het Bentheimer BadePark. Want Bad Bentheim kijkt terug op een lange traditie als kuuroord. De gespecialiseerde kliniek staat bekend om zijn zwavel- en pekelbaden. Gewoon ontspannen en genieten.

 

Spannende avonturen voor jong en oud

Beleef een spannende tijd in de jeugdherberg in Bad Bentheim. Volg gewoon de Bentheimer nachtwaker door kronkelende steegjes en trappen. Hij vertelt hoe zijn voorgangers destijds het beroep van nachtwaker uitoefenden. Ook de sportievelingen onder jullie komen aan hun trekken, want er zijn veel afwisselende fiets- en wandeltochten door romantische bosgebieden, heide en heide en met een beetje geluk kijkt een van de laatste wilde herten van de Weser-Ems tussen de oude eiken en beuken van het Bentheimer bosgebied.

 

Schoolreisjes of groepsreizen

Schoolreizen, groepsreizen en conferenties in de jeugdherberg van Bad Bentheim

 

 

 

Uitstekend geschikt voor basisschoolklassen

Speciaal voor deze leeftijdsgroep biedt de jeugdherberg spannende programma's.

- Verken het Hutewald, onderdeel van het Bentheimer Woud, met een echte ranger. Beleef dieren en hun leefgebied van dichtbij

- of misschien op het spoor van de Middeleeuwen? Je onderdompelen in het leven van ridders en jonkvrouwen en kennismaken met de verschillende activiteiten op het riddertoernooi?

- of wil je de geschiedenis van de Bentheimer zandsteen in de oude steengroeven opsporen?

- ontdek de vele bijzondere kenmerken van de regio en heb plezier.

 

Ook groepen zijn van harte welkom en komen aan hun trekken:

Of het nu gaat om een ​​sport- of muziekgroep, congres of seminar: in de jeugdherberg van Bad Bentheim vinden groepen de beste voorwaarden en mooie groepsruimtes. Conferentiegasten hebben twee gemeenschappelijke ruimtes voor elk 30 deelnemers. De twee kamers kunnen worden verbonden tot één grote kamer

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.