© Grafschaft Bentheim Tourismus

Nieuw fietspadennetwerk

Ons nieuwe knooppuntensysteem

Nu ook in de Graafschap Bentheim: fietsen naar knooppunten

  • Meer dan 250 genummerde knooppunten laten u zien waar u heen moet.

  • Bij elk knooppunt vind je een overzichtsbord met de omliggende knooppunten.

  • De nummers leiden je van knooppunt naar knooppunt.

  • Kruispunten vind je bij kruispunten en knooppunten.

  • Al met al: geniaal eenvoudig, zodat je door de hele regio kunt fietsen!

Het nieuwe knooppuntensysteem

Rijden op nummer - geniaal eenvoudig!

Fietsen in de Grafschaft Bentheim is altijd heel gemakkelijk geweest dankzij goede bewegwijzering. Nu is het nog handiger: met het knooppunten-systeem. Dit moderne systeem is al lang succesvol in het fietsland Nederland. Nu kunt u het "beleven" op het 1.200 kilometer fietsnetwerk in de Grafschaft Bentheim.

 

 

Direct beginnen met fietsen?

We geven je tips om je tour gemakkelijk te plannen

Het idee om altijd de nummers in de gaten te houden zonder van het zadel te stappen: alle knooppuntnummers van de route op het papieren bandje noteren, aan het stuur bevestigen en klaar. Goede rit!

 

PS: Ben je het stuurlabel met "jouw" nummers thuis vergeten of wil je onderweg een andere route nemen? Geen probleem. Dankzij de informatieborden op de kruispunten heb je onderweg altijd overzicht, ook zonder eigen kaart of navigatie.

De stuurhanger om uit te printen

Of het nu vanaf het Mühlenberg in Gildehaus naar Nederland of de "raumsichten"-tour is: met de nieuwe knooppunten hebben we enkele populaire routes voor u gepland.

Jetzt hier klicken

Achtergrond informatie

Voor iedereen die het systeem wil doorzien: het fietsnetwerk is opgebouwd in een honingraatstructuur. Er zijn "knooppunten" op de hoekpunten van elke honingraat. Vanaf hier wordt de verdere reis in verschillende richtingen genummerd.

 

Overigens: Het knooppuntensysteem heeft twee cijfers, van 1 tot 99. Aangezien er meer dan 99 knooppunten zijn, komen de meeste nummers meerdere keren voor in het fietsnetwerk. Geen probleem, dezelfde cijfers liggen ver uit elkaar.

Nieuw systeem, nieuwe mogelijkheden

Zo plan je gemakkelijk je fietstocht

Dit is nieuw: je fietst nu je fietstochten van knooppunt naar knooppunt, dus van nummer naar nummer. Een beschrijving van de route voor de 30 km lange rondreis "van Mühlenberg naar Nederland" klinkt bijvoorbeeld als volgt: 18 – 75 – 42 – 55 – 24 – 32 – 14 – 53 – 80 – 43 – 48 – 49 – 69 – 13 – 18 – 70 – 23 – 60 – 40 – 50 – 96 – 18. Om deze reeks getallen niet te hoeven onthouden, kunt u deze het beste voor de tour opschrijven

 

 

Actuele informatie over de bewegwijzering van de Grafschafter-fietsroutes

Ombouw van de Grafschafter Fietsentour naar het knooppuntensysteem

De nieuwe fietskaart is nu beschikbaar. Klik hier. Of download het anders hier:


Radkarte: Bereich Bad Bentheim, Gildehaus, Schüttorf und Nordhorn

Radkarte: Bereich Niedergrafschaft

 

 

 

© Grafschaft Bentheim Tourismus
© Grafschaft Bentheim Tourismus
© Grafschaft Bentheim Tourismus
Tip: heb alle tours altijd bij de hand op je mobiele telefoon!

Zo werkt het: open gewoon je Play Store of App Store. Typ vervolgens zoeken "Grenzenlos Aktiv" en de app "Grenzenlos Aktiv im Nordwesten" wordt weergegeven. Je klikt nu op downloaden, dit duurt slechts enkele minuten en je kunt de app gebruiken op je mobiele telefoon.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.