Openluchttheater

Tips over het openluchtpodium

 

Kaarten voor de openluchtpodiumevenementen zijn verkrijgbaar bij het VVV-kantoor van Bad Bentheim, bij Schüttorfer Pluspunkt en bij verschillende andere verkooppunten tegen een voordelige voorverkoopprijs.

 

Het overzicht van de respectievelijke evenementdata vindt u aan de zijkant van het openluchtpodium.

Wilt u grotere groepen aanmelden voor voorstellingen of heeft u nog vragen over de ticketvoorwaarden, neem dan contact op met het openluchttheaterbureau in Bad Bentheim. Alleen daar kun je ook de cadeaubonnen inwisselen. Scholen en kleuterscholen kunnen zich daar telefonisch of online inschrijven.

Het openluchtpodium heeft zo'n 1.200 zitplaatsen, waarvan ongeveer de helft overdekt. Bemachtig vooraf de beste plaatsen voor premières, eindeseizoensevenementen of speciale programma's zoals de Musical Night.

Er zijn veel parkeerplaatsen voor auto's. Volg de instructies van de parkeerwachter op om alles in goede banen te leiden. Een stressvrije reis met de fiets of te voet is gemakkelijk mogelijk vanuit het stadscentrum, de afstand is 1,5 kilometer (een comfortabele wandeling van 20 minuten).

Roodkapje - het familiemusical

Seizoen 2024

Een sprookje over de juiste paden, nieuwe paden en het plezier van anders zijn
Tekst en muziek van Jan Radermacher gebaseerd op het origineel van de gebroeders Grimm

"Dat we allemaal anders zijn, is heel normaal. En als iemand daar bezwaar tegen heeft, kan ons dat niets schelen", zegt Jan Radermachers opzwepende herinterpretatie van het bekende sprookje Roodkapje. Want Roodkapje is anders: ze volgt geen platgetreden paden, ze gaat haar eigen weg. En ze heet eigenlijk niet Roodkapje, dat is slechts haar bijnaam. Haar echte naam is Lotte Honeyberry. En Lotte Honigbeere loopt veel liever alleen in het bos dan dat ze zich netjes gedraagt.

Haar oma begrijpt dit, maar haar moeder en de burgemeester vinden Lotte's koppigheid helemaal niet leuk. En wanneer Lotte's moeder haar met een mand vol taart en wijn naar haar oma in het bos stuurt, zou het sprookje zijn vertrouwde loop kunnen nemen. Maar dat gebeurt niet! Want Roodkapje valt niet voor de Grote Boze Wolf. In ieder geval is de Grote Boze Wolf druk bezig zijn neefje, de Kleine Wolf, vertrouwd te maken. Hij heeft daarentegen geen zin om slecht te zijn. Oef, er gebeurt veel in het magische bos!

Maar dat is niet alles: dit sprookje bevat ook andere grappige personages en heel veel magische liedjes. Deze mag je zeker niet missen!

Regie: Janina Meiners en Karina-Lisa Bostelmann
Muzikale leiding: Andre Kuhmann
Choreografie: Ebba Tutschapsky
Uitgever: Vertriebsstelle und Verlag Deutscher Bühnenschriftsteller und Bühnenkomponisten GmbH, 22844 Norderstedt

 

Vorstellingsdata:

 • Zondag 19 mei 2024 - 15.00 uur (première)
 • Zaterdag 25 mei 2024 - 15.00 uur
 • Zondag 26 mei 2024 - 15.00 uur
 • Zondag 09 juni 2024 - 15.00 uur
 • Woensdag 12 juni 2024 - 16.00 uur
 • Zondag 16 juni 2024 - 15.00 uur
 • Zondag 23 juni 2024 - 15.00 uur
 • Zondag 28 juli 2024 - 15.00 uur
 • Zondag 04 augustus 2024 - 15.00 uur
 • Zondag 11 augustus 2024 - 15.00 uur
 • Zondag 18 augustus 2024 - 15.00 uur
 • Zaterdag 24 augustus 2024 - 20.00 uur (Lichtjesavond)

The Addams Family - Een griezelig mooie musical

Seizoen 2024

De familie Addams bestaat uit vader Gomez, moeder Morticia en twee kinderen en woont in een huis in New York. Dat klinkt op het eerste gezicht niet ongewoon, het klinkt zelfs bijna normaal. Maar verre van dat. Want het leven van de familie Addams is allesbehalve gewoon: het leven van de familie Addams bestaat uit duisternis, pijn, dood en unieke eigenzinnige humor en is ook nog eens heel idyllisch. Welke andere familie heeft dat?

Maar deze donkere idylle wordt bedreigd! Alles zou wel eens snel kunnen veranderen, want de 18-jarige Wednesday Addams is verliefd geworden, en wel op een knappe, intelligente jongeman uit een respectabele familie. De leden van de Addams Family hebben nog nooit iemand zoals hij ontmoet. Hij brengt ook zijn ouders mee naar het huis van de familie Addams voor hun eerste ontmoeting. En alsof dat nog niet erg genoeg is, vertelt Wednesday haar vader een geheim dat hij nooit aan haar moeder, zijn vrouw, mag vertellen. Gomez Addams is overdonderd, hij heeft dat nog nooit gedaan, een geheim bewaren voor Morticia. Wednesday daarentegen wil niets liever dan een normaal etentje waarbij haar familie een goede indruk maakt op de familie van haar vriend.

Je hebt het al geraden, hè? Alles loopt anders dan gepland. Kleed je warm aan, want deze musical neemt je mee naar een enge en mooie wereld - de enge en mooie wereld van de Addams Family.

Wij raden "The Addams Family" aan vanaf 12 jaar.

Regie: Janina Meiners en Karina-Lisa Bostelmann
Muzikale leiding: Andre Kuhmann
Choreografie: Dominique Schölling
Boek: Marshall Brickman & Rick Elice
Muziek en songteksten: Andrew Lippa
Duitse vertaling: Anja Hauptmann gebaseerd op personages bedacht door Charles Addams
Uitgever: Gallissas Theaterverlag und Mediaagentur GmbH, 10785 Berlin
Muziek: Muziekopnames voor repetities en uitvoeringen van Right on Cue Services

www.rightoncueservices.com


Vorstellingsdata:

 • Zaterdag, 01 juni 2024 - 20.00 uur (première)
 • Vrijdag, 07 juni 2024 - 20.00 uur
 • Zaterdag, 08 juni 2024 - 20.00 uur
 • Zaterdag, 15 juni 2024 - 20.00 uur
 • Vrijdag, 21 juni 2024 - 20.00 uur
 • Zaterdag, 22 juni 2024 - 20.00 uur
 • Zaterdag, 27 juli 2024 - 20.00 uur
 • Vrijdag, 02 augustus 2024 - 20.00 uur 
 • Zaterdag, 03 augustus 2024 - 20.00 uur
 • Vrijdag, 09 augustus 2024 - 20.00 uur
 • Zaterdag, 10 augustus 2024 - 20.00 uur
 • Vrijdag, 16 augustus 2024 - 20.00 uur

Musical Night

Zaterdag, 17 augustus 2024 – 20.00 uur

Het internationale sterrenensemble met een snelle muzikale show, dat de afgelopen jaren al triomfantelijke successen vierde, komt terug.

 Jaar na jaar slaagt de SET MUSICAL COMPANY erin het succes van de show te vergroten. Dromerige melodieën, ruime decors, prachtige stemmen en hemelse hits.

 Met deze eersteklas show komt de complete muzikale glamour naar Bad Bentheim.

gepresenteerd door: SET Musical Company GmbH, Hannover

Queen Forever

Zaterdag 14 september 2024 - 20.00 uur

Queen Forever' verbaast iedereen met hun fantastische interpretatie van de legendarische Britse rockband 'Queen'. De band speelt 100% live en voert tijdens een twee uur durende show al hun favoriete 'Queen'-nummers uit. Zelfs epische nummers als "Innuendo", "Bohemian Rhapsody" en het betoverende "Barcelona" worden met passie en uitstekend gemak uitgevoerd.

Niet alleen probeert de band het geluid van "Queen" zo nauwkeurig mogelijk weer te geven, ze kleden zich ook als de leden, wat garant staat voor de volledige audiovisuele ervaring en het nostalgische Queen-gevoel.

Kort daarna werd de band opgericht en toerde in de jaren daarna door Nederland, Spanje, Italië, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Mexico. Timothy had zelfs de eer om voor de Britse ambassade in Koeweit te zingen, wat zijn geloofwaardigheid als Freddie Mercury bewijst.

In 2016 werd "Queen Forever" gevraagd om het verhaal en muzikale leven van Freddie Mercury uit te beelden in de Nederlandse theaterproductie "I Want To Break Free", die ze twee seizoenen en 67 shows succesvol opvoerden in Nederland en België. Momenteel speelt de groep - naast hun reguliere shows - in de theaterproductie "Queen the Music".

Al met al is "Queen Forever" een show die je gezien, gehoord en beleefd moet hebben!

 

Wilt u grotere groepen aanmelden voor verschillende voorstellingen of heeft u verdere vragen over de ticketvoorwaarden, neem dan contact op met het kantoor van Freilichtspiele Bad Bentheim. Daar kunt u alle cadeaubonnen inwisselen. Cadeaubonnen voor het openluchttheater kunnen ook online worden ingewisseld!
Scholen en kleuterscholen kunnen zich nog steeds telefonisch aanmelden via het kantoor van het openluchttheater of online.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.