Fietsen

Op je plaatsen, klaar, start...

Enkele van onze favorieten

Mooie fietsroutes rond onze kasteelstad

Pleziertochten, grensverleggende ontdekkingen, familieavonturen - wat u vandaag ook van plan bent: wij tonen u een paar mooie tochten rond Bad Bentheim die tot onze persoonlijke favoriete uitstapjes behoren. Veel plezier!

 

De Gildehaus-Dinkel-Route

een van de oudste fietsroutes in het Graafschap Bentheim

Gildehauser Ostmühle

Wat 40 jaar geleden een onmetelijke bureaucratische handeling was bij het plannen, is nu gewoon een van de mooiste grensoverschrijdende fietsroutes in de regio. De fietsroute strekt zich uit over 49 km.

Begin je fietsdag aan de Ostmühle, gebouwd in 1750. Vanaf hier heeft u een fantastisch uitzicht naar het zuiden. Op zomerse zaterdagen haal je bij de naastgelegen bakkerij snel vers brood of boterkoek als voedsel voor onderweg.

Lutterzand is een natuurgebied van 750 hectare waar het bijna natuurlijke riviertje de Dinkel doorheen kronkelt. Er is het hele jaar door veel te zien. Even uitrusten en rustig informeren over de heide, zandige rivieroevers, soms zeldzame vogelsoorten en de schitterende jeneverbesstruiken.

ik wil meer weten

Het dorp De Lutte met zijn vele cafés en kleine restaurants biedt de mogelijkheid om uit te rusten. In het VVV-kantoor VVV De Lutte kun je handige informatie krijgen over de omgeving, andere excursiebestemmingen en kun je souvenirs inslaan.

Grensbelevenissen De Lutte

Aan de rand van De Lutte ligt het Arboretum Poort Bulten, om vervolgens over prachtige schilderachtige paden langs de werkplaats van de Klompenmaker naar Losser te gaan. Dit bomenpark bestaat al meer dan 100 jaar en is niet alleen bedoeld om bezoekers te laten wandelen, maar ook om veel kennis over de natuur bij te brengen. Heb je ooit een boom gezien die is opengespleten door een blikseminslag of heb je mogen kijken wat er in een bijenkorf gebeurt?

Arboretum

Een van de blikvangers van de grensplaats Losser is de Martinustoren, die u ziet als u de stad nadert. Het is een overblijfsel van een oude kerk. Kort na Losser verlaat u Nederland weer en komt u via de "groene grens" weer terug in Duitsland.

Losser

12x rond om Bad Bentheim

  • "Rond om Bad Bentheim" biedt 12 interessante fietstochten in alle richtingen rond de prachtige stad. Het is niet nodig om naar een startpunt te zoeken: het begint voor het VVV-kantoor.

  • Of het nu gaat om een ​​korte proeftocht van 18 km rond Bad Bentheim en Gildehaus om te beginnen of om een ​​dagtocht van 49 km: bij elke toer staan ​​de bezienswaardigheden in de begeleidende tekst en voor elk wat wils.

  • Stap uit het zadel op route 2 en 5 en laat u inspireren door de natuur in het Gildehauser Venn. Mooie wandelingen en twee uitkijktorens nodigen u uit.

  • Een gevarieerde fietstocht is de populaire route 4. Deze voert via Schüttorf en door het prachtige bosgebied van Samerrott. Langs de grensstad naar Noordrijn-Westfalen, zonder, gaat het comfortabel terug voor u.

  • Alle 12 routes zijn gemarkeerd met zeshoekige borden. Volg het routenummer en de richtingspijlen. Kies gewoon één tour per dag van uw reis.

Rond Bad Bentheim met de

Fietsrouteplanner

Wilt u uw fietstocht in Bad Bentheim en omgeving individueel plannen? Of wil je een van onze fietsroutes als gpx- of kml-bestand? Gebruik dan gewoon onze Bad Bentheim Outdoor-Active-pagina en vind een prachtige route rond Bad Bentheim met een grote verscheidenheid aan lengtes. Zelfs fietsroutes speciaal voor e-bike-rijders zijn nu inbegrepen en kunnen direct worden gebruikt. Kijk dus maar eens hier: Routeplanner Bad Bentheim.

 

Het land van de Fietse

In overwegend vlak landschap fiets je over prachtige paden door weilanden, bossen, dorpen en steden. Langs rivieren, meren en kanalen - en natuurlijk over de grens, voor een "koppje koffie" met onze Nederlandse buren. Ontdek kastelen, molens en boerderijen. Kom meer te weten over de mensen, het landschap, de natuur en de cultuur, van de bekende Bentheimer zandsteen tot station Kunstwegen. Meer dan 1200 kilometer fietspaden wachten op je!

 

1

Fietsvriendelijke provincie

7

Fietsvriendelijke gemeenten

26

spannende fietsroutes

1200

km fietspaden

220

km Grafschafter Fietsentour

Museummuren? Dat was gisteren!

Kunstwegen

Over 180 km langs de rivier de Vechte strekt zich "Kunst in de openbare ruimte" uit. Het eerste deel van kunstwegen ging van de Nederlandse stad Zwolle naar Nordhorn in de provincie en werd een paar jaar geleden uitgebreid met een enigszins anders geconceptualiseerd project genaamd "raumsichten".

Bij ons vindt u meerdere objecten vanaf "raumsichten" in Bad Bentheim en rondom Schüttorf tot aan de staatsgrens met Noordrijn-Westfalen. Zo kun je in het kasteel en in het kasteelpark te weten komen waar het "Bad Bentheim Pig" over gaat of waarom een ​​schilderij van de Nederlandse schilder Jacob von Ruisdael uit de Gouden Eeuw midden in een verder leeg Kamer hangt.

Fiets langs de vele objecten door de bewegwijzerde route te volgen. De fietskaart met de gehele "Vechtetalroute" is verkrijgbaar bij ons in de Toeristeninformatie.
 

In het spoor van het Nederlandse koningshuis

Oranierroute

 

De Oranier-Fietsroute in de omgeving van de zogenaamde EUREGIO leidt je van Apeldoorn in Nederland naar Lingen an der Ems. Deze prachtige route is overal bewegwijzerd en nodigt uit tot meerdaagse fietstochten. Het is gebaseerd op reeds bestaande fietsnetwerken in Duitsland en op basis van het hub-fietssysteem in Nederland.

 

Aan Nederlandse zijde, na het startpunt in Apeldoorn, zijn er interessante haltes in plaatsen als Brummen, Zutphen, Lochem, Diepenheim, Delden, Oldenzaal en De Lutte. Aan Duitse zijde zijn de belangrijkste punten op weg naar Lingen Bad Bentheim, Nordhorn en Wietmarschen. De kaarten van de Oranje Fietsroute kunt u natuurlijk bij ons krijgen bij de VVV.

Reis je liever wat uitgebreider met de auto of camper in plaats van met de fiets, oriënteer je dan op de uitgebreidere Oranjeroute met een totale lengte van zo'n 2.100 km.

Fietstochten door het Münsterland

"100 Schlösser Route"

 

Kasteel Bentheim is het meest noordwestelijke punt van de "100-Schlösser-Route", die zich verder voornamelijk door het Münsterland uitstrekt. Volg het pad gemarkeerd met een klein groen kasteelsymbool en verken het charmante landschap met zijn herenhuizen, kastelen en kleine paleizen.

 

U kunt een overzichtskaart van de route als pdf-download krijgen. U kunt bij ons een fietskaart voor de router kopen en op de pagina Premium Fietsroute 100 Schlösser Route kunt u het volledige routeoverzicht of afzonderlijke routedelen als gratis GPS-download downloaden.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.