23e Kunstmarkt

25 t/m 26 mei 2024

Kunstdiversiteit op de 23e kunstmarkt van Bad Bentheim

25 en 26 mei 2024

De kunstmarkt van Bad Bentheim is een gevestigd en vooral populair evenement in het kasteelpark dat regionale en nationale gasten naar de kasteelstad trekt. Bezoekers kunnen een grote verscheidenheid aan kunst van allerlei aard verwachten - tentoongesteld door 50 getalenteerde kunstenaars uit Duitsland, Nederland en Zwitserland. Een vierkoppige jury selecteerde vooraf de deelnemers.

De kunstenaars tonen een breed spectrum aan werktechnieken en stijlen: Ze presenteren hun schilderijen in acryl, olieverf of pastel, foto's als mixed media, beelden in brons, hout of klei, glaskunst in de vorm van glasfusing, textielwerken in gehaakte, gevilte of geweven vorm en sieraden gemaakt van kralenwerk of oude munten. Dit jaar doet ook de "oldnews" krantenspinnerij weer mee. Veel kunstenaars laten bezoekers over hun schouder meekijken terwijl ze nieuwe werken maken, leggen uit wat ze precies doen en bieden praktische activiteiten aan. Naast bekende, bekroonde exposanten die een vast publiek hebben opgebouwd, zijn er 20 nieuwe exposanten toegelaten van wie de werken ook te bewonderen en te koop zijn in de helderwitte pagodes. Onder hen bevinden zich zowel kunstenaars met een indrukwekkende carrière als nieuwkomers in onze Youth Corner.

Net als in voorgaande jaren zal de vakjury de mooiste werken onderscheiden. Het publiek krijgt ook de kans om deel te nemen - de publieksprijs wordt uitgereikt voor de beste stand.

De officiële opening vindt plaats op zaterdag 25 mei om 14.00 uur. Natuurlijk is er een kleurrijk voorprogramma: op beide dagen spelen muziekgroepen in het kasteelpark en zorgen met ontspannen klanken voor de juiste sfeer. Een wandelende act zal op zaterdag de kunstmarkt bezoeken en bezoekers verblijden met ongewone kostuums en steltlopen. Op zondag zullen ballonfiguren en schminken de ogen van de kleintjes doen oplichten. Op beide dagen is er een creatieve workshop voor kunstminnende kinderen.

Geselecteerde drankjes en vers bereide lekkernijen zoals Italiaanse specialiteiten en Flammkuchen nodigen uit om te blijven hangen. Een klein hoogtepunt: de ijsfiets komt eraan!

De kunstmarkt van Bad Bentheim opent op zaterdag 25 en zondag 26 mei van 11.00 tot 18.00 uur.

 

 

 

Openingstijden en prijzen

De kunstmarkt is op beide dagen
geopend van 11.00 tot 18.00 uur.

gratis toegang

Meer informatie over de kunstmarkt
is verkrijgbaar bij de Tourist Info Bad Bentheim

Telefoon of Mail

 

 

 

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.