De Fietsenbus

De Fietsenbus

Altijd droog op je bestemming - ook bij slecht weer

 

Met de Fietsenbus ben je flexibel. Spontaan het bereik van uw tocht uitbreiden - individuele fietservaringen zijn gegarandeerd. Het principe is heel eenvoudig: fietsen op de aanhanger, instappen en wegrijden! Zet je fiets op de aanhanger en koop een normaal kaartje naar je volgende bestemming. Fietsen meenemen op de Fietsenbus kost slechts € 1,10.

 

 

 

Sinds dit jaar is er ook een gezamenlijk project met de steden Schüttorf, Gronau, Bad Bentheim en de Bentheimer Eisenbahn. Hier verbindt de Fietsenbus de route 60 Schüttorf-Suddendorf-Bad Bentheim-Gildehaus-Gronau en terug.

Hier zie je de dienstregeling

 

Meer fietsenbussen vind je hier:

 

De bussen rijden elk uur op lijn 10: Neuenhaus - Uelsen - Itterbeck - Emlichheim
Bussen rijden om de twee uur op route 165: Nordhorn - Wietmarschen - Lohne - Lingen
Bovendien rijden er elk uur treinen op de RB 56 ("Regiopa-Express"): Bad Bentheim - Quendorf - Nordhorn - Neuenhaus

In verband met het bus-spoor combinatieticket (Niedergrafschaft-, Obergrafschaft- en Grafschaft-Ticket) kost het meenemen van een fiets op de RB56 € 1,10 per dag/fiets. Meer informatie over de tariefstructuur van de trein vindt u op: www.be-mobil.de

Van eind maart tot het einde van de herfstvakantie is de Fietsenbus op zaterdag, zondag en feestdagen onderweg. Lijn 10 rijdt ook dagelijks tijdens de paas-, zomer- en herfstvakantie in Nedersaksen. Lijn 165 rijdt ook met een fietsaanhanger op Corpus Christi en op de brugdagen (14.05. & 04.06.) Op het traject Nordhorn - Klausheide - Lohne - Nordlohne - Lingen (afwijkend van de route van maandag t/m vrijdag).

De aanhanger biedt plaats aan maximaal 15 fietsen. Op lijn 10 kunnen ook e-bikes worden meegenomen. Er zijn geen reserveringsmogelijkheden omdat het een reguliere bus is.

Het mobiliteitscentrum VGB beantwoordt graag al uw vragen over de Fietsenbus, Tel.: 0049-5921 - 80350.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.