Stembergstiege

©StiegenBadBentheim

Het bovenste van de westelijke wegverbindingen van Kathagen naar de Ochtruperstraße via drie afzonderlijke trappen die door bergwegen worden doorsneden, wordt de "Stembergstiege" genoemd naar de plaatselijke bewoner. In de volksmond wordt het hele traject van de Stembergstiege, de daaropvolgende Gosselstiege en de Schröderstiege gezien als de route van de waterdragers naar de bron bij Stegehoek en wordt het de (oostelijke) Püttenstiege genoemd.

De drinkwatervoorziening voor een groot deel van de bewoners "Am Kathagen" liep via de Püttenstiege, wat de kortste, maar ook steilste verbinding was voor de waterdragers naar de put "Im Stegehoek" met een voetpad van ongeveer 110 meter. Slechts ongeveer 250 meter ten oosten van de Püttenstiege was het mogelijk om de Stegehoek-Pütte te bereiken via de Heetderks-Der/ Schroerstiege en door gebruik te maken van verdere trappen via de straat "Am Berghang" en de Löwenstraße. Afhankelijk van waar ze woonden, kozen de waterdragers de gunstigste route naar de put, want het was vermoeiend om de emmers vol water (die met de draagbeugel ongeveer 25 kg wogen) meerdere keren per dag bergopwaarts te dragen.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.