Westmühlenstiege

© © A. Rademaker

Via de Westmühlenstiege, een verlenging van de Leverkinckstiege aan de andere kant van de Heeresstraße, leiden trappen naar de Stoltenkampstraße en daarmee naar het centrum van het westelijke woongebied van de historische oude stad. Dit is ook de ingang naar de wijngaard van de graaf.

De naam Westmühlenstiege herinnert aan de eerste windmolen in Bentheim, die aan het begin van de 18e eeuw door een storm werd verwoest en nooit meer is opgebouwd. De beroemde Nederlandse schilders Jacob von Ruisdael en Abraham Rademaker schetsten de schraagmolen in het ensemble met kasteel Bentheim.

Wat overblijft is een zichtbare heuvel in het noordoostelijke deel van de Mühlenberg, die je kunt herkennen vanaf de Westmühlenstiege. Nog beter is het om de Heeresstraße in oostelijke richting te volgen tot de kruising van de Schmiedestiege en je hebt direct zicht op de heuvel waarop de molen ooit stond.

 

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.