Slotpark

Slotpark Bad Bentheim

onder kasteel Bentheim

Het kasteelpark ligt onder de Bentheimse burcht en is een groen gebied van twaalf hectare, aangelegd in de stijl van de vorstelijke tuinen uit het begin van de 18e eeuw. De oorsprong lag in de moestuin, kruidentuin, processieweg en bospark. In 1764 maakte Ernst Hartwig Cumme, hoofdboswachter van Zijne Koninklijke Majesteit van Groot-Brittannië en Zijne Doorluchtige Hoogheid van Brunswijk-Lüneburg, de eerste tekening van de landsheerlijke bossen. In 1973 en 1974 werd het park uitgebreid herbeplant volgens oude documenten, met een meer, bomen en grote grasvelden. Er is hier zelfs aandacht besteed aan de bloemen en bomen, ook omdat het bovenste gedeelte van het kasteelpark op de monumentenlijst staat. Sinds de zomer van 2022 is de nieuwe fontein in gebruik in het kasteelpark. In de lente- en zomermaanden kunt u hier veel dieren observeren. Ook in het noordwestelijke deel van de parken is veel te beleven. Een speeltuin, een waterspeelplaats voor de allerkleinsten, een minigolfbaan en ook een "senioren speelplaats" vinden grote aantrekkingskracht. In de winter, als het gesneeuwd heeft, bieden de hellingen in het kasteelpark een ideale gelegenheid om naar beneden te sleeën.

Ook grote evenementen mogen hier niet ontbreken in dit prachtige en grote complex: Kunstmarkt, ridderfestival, tuindagen, rommelmarkt en nog veel meer.

 

 

Fontein

De fontein in het kasteelpark werd officieel geopend in de zomer van 2022. Na een lange periode van planning werd de fontein volledig gerenoveerd in het kader van de stedelijke herinrichting en het onderhoud van het park. Met een diameter van bijna 30 meter, 7 pompen, 50 fonteinen en een extra LED-lichtstrook werd een fontein gecreëerd die hier in deze regio een uniek verkooppunt heeft.

 

De fontein is niet geschikt om in te baden of te spelen en wordt hierbij verboden. Omdat erop stappen de fonteinen en de programmering verstoort en beschadigt.

De fontein is niet geschikt om in te baden of te spelen en wordt hierbij verboden. Omdat erop stappen de fonteinen en de programmering verstoort en beschadigt.

De fontein zal vanwege het weer pas eind februari in bedrijf zijn!!!

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.