Ken je het Hutewald?

Nee, dan ga je met de boswachter door het Bentheimer bos

De speciale rondleiding door het Bentheimer bos

Galloway runderen, Nederlandse geiten en Bentheimse schapen zijn te ontdekken in het "Hute- und Schneitelwald" bij Bad Bentheim. De oude cultuurvorm van bosbegrazing (Hute = hoeden; Schneiteln = kappen) wordt door de dierentuin van Nordhorn in samenwerking met de NLWKN, het district Grafschaft Bentheim en het vorstenhuis weer tot leven gebracht en door de dieren omgevormd tot een unieke natuur- en cultuurruimte.
Hierdoor hebben flora en fauna, zoals de heremietkever, de Bechsteins vleermuis en de vliegend hert, een kans om te overleven.

De "Grafschafter Naturschutzranger" (natuurbeschermers van het graafschap) zorgen voor een gezinsvriendelijke gids door het spannende bosgebied met zijn bewogen geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen.

Openbare rondleidingen

Van april tot oktober vinden er elke eerste en derde zondag van de maand van 14.30 tot 16.30 uur rondleidingen plaats. De rondleidingen zijn gratis.

Trefpunt:
Fachklinik Bad Bentheim, parkeerplaats "Altes Forsthaus" (oude boswachterij)
Am Bade 6
48455 Bad Bentheim

 

 

Rondleiding alleen voor jouw groep

Rondleiding voor privégroepen op aanvraag: bijna altijd te boeken / kosten: € 100,00

Tel.: 0049-5921/71200-0 of zooschule@tierpark-nordhorn.de

 

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.