Nieuwjaarsgala 2024

14 januari 2024

Nieuwjaarsgala 2024 - Eindelijk terug in het gerenoveerde "Kurhaus Bad Bentheim"!

Na vele optredens in het forum van het Burggymnasium keert het Nieuwjaarsgala van de Fachklinik Bad Bentheim nu terug naar zijn wortels. In het onlangs gerenoveerde Kursaal kunnen gasten op zondag 14 januari 2024 weer een topconcert in een prachtige ambiance verwachten in het Kurhaus Bad Bentheim. Het "Kurhaus Bad Bentheim" zorgt ook voor moderne en verse producten tijdens de pauze.

Naar het programma:

Voor het volgende Nieuwjaarsgala zijn we verheugd dat het popkoor Groophonik weer naar Bad Bentheim komt en alle gasten zal vermaken met hun nieuwe programma: "Born this way!".

Het is weer gebeurd: Een idee slaat aan. Combineert met passie. Er ontstaat iets nieuws. En een visie wordt werkelijkheid: Groophonik zingt. Maar veel meer dan dat: want als koordirigent Tobias Richter speelt met klanken, licht en kleuren en tegelijkertijd de stemmen van zijn zangers balanceert met een vleugje charisma, transformeert hij klanken tot die pulserende energie die van een gewoon concert een emotioneel klankfestival maakt. Born This Way is de naam van het nieuwe programma van het bekroonde a capella popkoor Groophonik.

Emotioneel, krachtig, elektriserend

Van het publiek eisen dat ze stilzitten tijdens een Groophonik-concert zou een marteling zijn. De optredens van het koor zijn meeslepend. Ze brengen de benen in beweging. Ze brengen je handen in beweging. En als ze naar huis gaan, heeft iedereen een melodie in zijn hoofd. En een boodschap. Want dat is ook wat Tobias Richter wil: niet alleen dubpop maken, zoals hij het zelf noemt, maar een caleidoscoop van gedachten en aspecten openen voor zijn luisteraars, ondanks de opzwepende uitvoering van lichteffecten en geluid, die hen aanmoedigt om niet alleen vermaakt te worden, maar zich bezig te houden met wat er wordt gepresenteerd.

Krachten bundelen voor een geweldig geluid

Wat hij ook wil, is dat elk lid van het ensemble niet alleen gehoord, maar ook gezien wordt. Want Groophonik is meer dan de som van zijn zangers. Het zijn 30 individuen die samen één grote koorklank vormen en die toch, onder de kundige leiding van Tobias Richter, altijd hun eigen persoonlijkheid mogen laten stralen. Geen wonder dat Groophonik zulke ontroerende momenten creëert met expressieve ear candy zoals "Every Little Thing She Does Is Magic" en "Don't Give Up", maar natuurlijk ook het gelijknamige "Born This Way" van Lady Gaga, evenals een spannende medley van nummers van de zangeres Pink. Pop ontmoet musical, beatboxing ontmoet rock. Humor en charme worden gecombineerd met vaardigheid en visie. Unieke arrangementen ontwikkelen een krachtig geluid met een magnetisch effect. En dat is precies wat Groophonik is. Is "Born This Way". Fris, opwindend, vol verrukking. Helemaal geen Schubi-Dubi.

Het evenement begint om 19:00 uur, de entree is een uur van tevoren.

De voorverkoop is begonnen!!! Je kunt tickets krijgen bij de toeristeninformatie of hier online!

 

Fotorechten: Groophonik

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.