Puur natuur en het Bentheimer goud!

Puur natuur en het Bentheimer goud

16 t/m 18 september 2022

Dit weekend staat in het teken van de natuur en haar producten. Zoals de Bentheimer Gold - de prachtige lichte zandsteen die hier al vele jaren wordt gewonnen en over de hele wereld wordt geëxporteerd. Tegenwoordig wachten u afwisselende wandelingen in de voetsporen van deze natuurlijke exporthit, net als de prachtige natuur van het bos van Bad Bentheim. 's Avonds kan je de avond afsluiten met een gezellig glaasje op het wijnfestival of in de lokale bars. Dit maakt het weekend de perfecte mix voor koppels, vrienden of groepen die op zoek zijn naar een actief uitje met een sociaal tintje.

 

"Puur natuur in het Bentheimer Woud"

16 september 2022

Genieten van de rust van het bos, verwonderen over de felle kleuren van de bladeren, dat kan op deze wandeling. De gids neemt je mee naar de diepten van het Bentheimer woud, langs het bosavonturenpad naar de kuurtuinen.

Start: 14.00 uur, parkeerplaats Schlosspark – bij het zandsteenmuseum
Lengte: ca. 8 km

groepsticket: 5 wandelingen - 4 betalen

"Bentheimer Goud"

17 september 2022

Deze tour neemt je mee naar de hoogtepunten van de zandsteengeschiedenis in Bad Bentheim. Je ziet imposante gebouwen, steengroeven en wat er van geworden is. Met veel eerste indrukken in je bagage ga je terug naar de stad en sluit je de dag comfortabel af op het wijnfestival of in een rustieke pub.

 

Start: 11:00 uur, parkeerplaats Schlosspark - bij het zandsteenmuseum.
Lengte: ca. 12 km

groepsticket: 5 wandelingen - 4 betalen

"Wandelen over het zandsteenpad"

18 september 2022

Op de laatste dag van het levendige en grappige steen- en wijnweekend bent u opnieuw op het spoor van Bentheims goud. In de ochtenduren maakt u een wandeling langs de Bad Bentheim Sandsteinweg in de richting van het Gildehaus, de prachtige wijk ten westen van Bad Bentheim wordt ook wel de parel van het graafschap genoemd. Laat je nogmaals inspireren door de afwisselende omgeving voordat je 's middags terugkeert naar het wijnfestival voor een laatste glas.

 

Start: 11:00 uur, parkeerplaats Schlosspark - bij het zandsteenmuseum.
Lengte: ca. 15 km

groepsticket: 5 wandelingen - 4 betalen

weekendkaart

16 t/m 18 september 2022

Als je alle drie de dagen met ons mee wilt wandelen, bieden we je het weekendticket aan.

 

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.