© Norbert Gaßner www.fotos-byopi.de

Schulze-Holmer

In een oogopslag

Oude boerderij en kunstwegenobject

Volgens oude tradities zou de boerderij Schulze Holmer reeds rond het jaar 1100 zijn gebouwd, maar deze werd voor het eerst officieel genoemd in 1213.
In de eeuwen erna werd de boerderij vele malen verbouwd, zo behoorden tot het oorspronkelijke hoofdgebouw twee oude silo’s, een remise met weefkamer, een oven en twee schuren - één daarvan stond dwars op het hoofdgebouw.
Schulze Holmer werd bekend door de geschiedenis van Anna Holmer, een dochter van de boerderij in de 15e eeuw, die een gevlucht lid van de wederdopers uit Münster het leven gered zou hebben.
Op de monumentale boerderij werden in 2011 zes gebouwen aan de buitenkant gerenoveerd en kregen een nieuwe bestemming. Twee ervan zijn toegankelijk voor bezoek.
De grote silo en de schuren zijn als deel van het 'kunstwegen'-project geïntegreerd en vormgegeven. In de silo is een cirkel van afbeeldingen te zien en in de schuur wordt een videofilm vertoond. Ze geven een overzicht van de Samerrott, tonen de wederdopers in Münster en vertellen de familiegeschiedenis van de boerderij Schulze Holmer.

Op de kaart

Grafschaft Bentheim Tourismus
Rheiner Damm
48465 Samern - Samern
Deutschland

Tel.: 05921961196
Mobil: 05921961196
Fax: 05921961197
E-mail:
Website: www.grafschaft-bentheim-tourismus.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Meer attracties

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.