TOP Uelsen

In een oogopslag

Reizen in de tijd zonder grenzen ... Welkom bij de TOP Uelsen!

Reizen in de tijd zonder grenzen ... Welkom bij TOP Uelsen!

TOP betekent 'Toeristisch oriëntatiepunt'. Dat betekent dat in de buurt van dit knooppunt een aantal aantrekkelijke routes lopen - voor wandelaars, fietsers en lange-afstandslopers. Blauwe bordjes leiden u naar de afzonderlijke routes en het TOP zelf, een grote kegel gevormd uit stenen, is al van ver te zien.

De diverse fiets- en wandelroutes rond het TOP Uelsen bieden een onderbreking van het dagelijkse leven. Ze verbinden bijvoorbeeld de verzamelgemeente Uelsen met de gerestaureerde wind- en watermolens met het schilderachtige Tubbergen en zijn fascinerende recreatiegebieden Dal van de Mosbeek en het Springendal. Ook het idyllische kunstenaarsdorp Ootmarsum behoort tot de bezienswaardigheden langs het traject. In Uelsen zelf lonkt de Bronzezeithof met een tijdreis in het verleden. Bij het onderwerp passend bereikt u deze bijvoorbeeld via de fietsroute Zeittour.

Met het Fietsroutenetwerk Twente kunt u individuele fietsroutes plannen, wanneer u naast de Grafschafter Fietsentouren 14 en 15 of de Zeittour meer trajecten met de fiets wilt ontdekken.

De TOP-wandelroute valt samen met de ‘Pickmäijerroute’, een internationale halve-marathonroute, die de naam te danken heeft aan de zeismaaiers uit de 17e eeuw.

Enkele van de wandelroutes rondom Uelsen zijn ook heel geschikt voor nordic walking. Het ‘Waldlehrpfad’ in Uelsen biedt bovendien een korte maar informatieve wandeling.

Op de kaart

TOP Uelsen
Itterbecker Straße 11
49843 Uelsen
Deutschland

Tel.: +49 5942 209-29
E-mail:
Website: www.grenzerlebnisse.de

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.