Bad Bentheimer kerstmarkt

Kerstmagie onder Kasteel Bentheim

2 t/m 4 december 2022

De kerstmarkt van Bad Bentheim gaat hopelijk dit jaar weer open in het tweede adventsweekend, van 2 tot en met 4 december 2022, in de schaduw van Kasteel Bentheim.

In zo'n 70 versierde houten hutten bieden de regionale en nationale exposanten een bijna onuitputtelijk, divers aanbod van veelal (kunst)ambachten. Alles is inbegrepen: van veel mooie lokale items die met liefde zijn gemaakt, met de hand genaaid poppenkleertjes en handgemaakte knuffels, gebreide mutsen en sokken, zelfgemaakte sieraden tot houtsnedekunsten. Voor elke smaak en elk budget zijn er passende, altijd individuele cadeau-ideeën. De geur van verse wafels en glühwein evenals de vele koren, trombonekoren en muziekensembles zorgen voor een kerstsfeer in de Wilhelmstraße, Schloßstraße en op de Herrenberg. Zonder hectiek en stress kunnen bezoekers over de markt slenteren of de romantische, prachtig verlichte trappen en steegjes van Bad Bentheim ontdekken. Ook de oude, nostalgische stoomcarrousel, waarop een ritje bijna een must is voor ieder kind, draagt ​​bij aan de gezellige sfeer.

De piramide met drie verdiepingen, gemaakt van historische sjablonen in de zusterstad Selva in het Ertsgebergte, met zijn 27 houten figuren en een hoogte van 6,20 m, trekt altijd de bewonderende blikken van de gasten op het stadhuisplein.

Op zaterdag 3 december 2022 zullen de Kerstman en "Schwarze Piet" het centrum van Bad Bentheim bezoeken en de kinderen heerlijke snoepjes geven. Dan wordt er gepuzzeld, jong en oud juichen mee en hopen op een set van 3 met “zes”, b.v. B. taarten, kaas, snoep, speelgoed en nog veel meer om te winnen.

Aan het einde van de kerstmarkt blaast er op zondag 4 december een feestelijke toren uit Kasteel Bentheim.

 

 

 

Tijden

De kerstmarkt is geopend:         

Vrijdag 2 december van 13 t/m 20 uur

zaterdag 3 december van 11 t/m 20 uur

zondag 4 december van 11 t/m 18 uur

Onze hoogtepunten van de kerstmarkt

Vrijdag 2 december 2022

 

15 - 18 uur Hooggeplaatste bezoek: de kerstman en zijn elf

16.30 - 19.00 uur Wandelact: Georg Linde met zijn kerstverlichte steltenfiets

Zaterdag 3 december 2022

Midwinterhoornbloazers Ol'nzel de hele dag.

16.00 uur Sinterklaasoptocht en ansluitend traditioneel dobbelen

Zondag 4 december 2022

14 - 17 uur Bezoek van de kerstman en zijn elfje

Antieke klompenfabriek voor kasteel Bentheim

11.30 - 14 uur De zingende kerstmannen "Sjompiesingers uit Gramsbergen“

13.00 uur Lezingen door burgemeester Dr. Volker Pannen op de Adventsmarkt

Meld je nu aan als exposant en krijg dit jaar een stand op de kerstmarkt

De voorbereidingen zijn in volle gang en we kijken uit naar nieuwe kandidaten. We nemen automatisch contact op met exposanten, restaurateurs en muziekgroepen die in voorgaande jaren hebben deelgenomen.

Als nieuwe exposant vind je hier het aanmeldformulier voor 2022.

Kerstmarkt Bad Bentheim - impressies van 2018

Please accept marketing-cookies to watch this video.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.