Het Bentheimer bos

De Hute & Schneitelwald

In het gebied ten noorden van het Bentheimer Kurzentrum ligt het Hute- en Schneitelwald, een stuk bos dat in vroeger eeuwen veel voorkwam. Op 26 hectare werd de oude vorm van de bosweide (Hute= Hüten=hoeden; Schneiteln = schneiden=kappen) weer tot leven gewekt en werd dit uiterst waardevolle relikwiebos gered van zijn natuurlijk verval. Sinds 2012 zorgt de dierentuin van Nordhorn voor het Hute- en Schneitelwald als regionaal centrum voor dier- en natuurbescherming in het Obergrafschaft Bentheim. De vroegere vorm van gebruik van de bosweide wordt opnieuw uitgevonden door de dieren van de dierentuin Nordhorn. Net als in voorgaande eeuwen doen Galloway-runderen en vriendelijke nederlandse landgeiten het werk ter plaatse en creëren ze een unieke natuurlijke en culturele ruimte. Van maart tot oktober kruisen de goedaardige Galloways en de vriendelijke geiten je pad. In plaats van dichte, hoge boomkruingroei, vind je hier de bomen gekapt, de toppen van de meestal zeer oude bomen worden regelmatig gekapt en groeien naar de zijkant. Natuurliefhebbers hebben in het Hutewald de mogelijkheid om vogels, insecten en 's avonds vleermuizen te observeren die elders zeer zeldzaam zijn geworden. Dus trek je wandelschoenen aan en daar ga je de prachtige bosomgeving in.


Rangers van de dierentuin Nordhorn bieden regelmatig rondleidingen in het Hutewald aan en leggen de vele bijzonderheden op een voor jong en oud begrijpelijke manier uit. Het is ook mogelijk om uw eigen tour te boeken met een ranger, die u ter plaatse de wonderlijke geheimen van het Hutewald zal uitleggen.

Informatie over rondleidingen in de Hute- en het Schneitelwald vindt u hier!

Openingstijden

dagelijks toegankelijk:

 


Adres:

Am Bade (Bestemmingsadres)
Startpunt in het noordelijke deel van de Fachklinik Bad Bentheim

48455 Bad Bentheim
Meer informatie is verkrijgbaar bij het VVV-kantoor van Bad Bentheim, dat ook rondleidingen organiseert.
Contact: 0049-5922 / 9 83 30 of E-Mail

Puur Natuur

een tocht door het Bentheimer woud

 

Hier vindt u alles over het Bentheimer Woud

 

 

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.