U bent van harte welkom

in Bad Bentheim

Op zoek naar een dagje uit of een weekendje weg naar het buitenland zonder al te lang reizen?

Bad Bentheim is een ideale bestemming voor gezinnen, koppels en grotere groepen. Deze prachtige stad in Nedersaksen is gelegen net over de grens in Duitsland. Er zijn talloze mogelijkheden om de omgeving te ontdekken door een groot aanbod aan cultuur en horeca. Ook de fiets-en wandelliefhebbers kunnen hier genieten van diverse routes door de natuur. Lees hier de leukste Bad Bentheim tips. 

 

 

5 redenen om een bezoek te brengen aan Bad Bentheim

  • Laat je betoveren door het middeleeuwse kasteel van zandsteen in Bad Bentheim

  • Actief op pad. De mooiste fietsroutes door de natuur

  • Het Grafschafter spoorzoeken

  • Waterparadijs en saunalandschap bij BadePark Bentheim

  • Ontdek de culturele kant van Bad Bentheim: musea, theater, festivals en meer

Lees hier de leukste Bad Bentheim tips

Het vijf eeuwenoude kasteel is absoluut dé publiekstrekker van Bad Bentheim. Deze imposante burcht ligt op een 90 meter hoge heuvelrug en is daarmee het grootste hooggelegen kasteel in Nedersaksen. Alleen al de weg naar boven is de moeite waard door haar schilderachtige steegjes.  Dwaal door de gangen en bekijk de kruittoren, het imposante poortgebouw, de kerk en de vorstelijke woonvertrekken, waar ook koningin Emma vaak te gast was.

 

Tijdens de rondleiding kom je alles te weten over de geschiedenis van de graven en vorsten en de bijzonderheden van dit machtige zandstenen gebouw. Kom erachter of de duivel bij de bouw daadwerkelijk een vinger in de pap heeft gehad!

Abseilen langs de rotsen van Bentheim en mission Robin Hood in het kasteelpark
Wie zijn bezoek aan het kasteel onvergetelijk wil maken kan dit combineren met een afdaling vanaf de Burcht. Drie, twee, één go! Uiteraard staan professionele begeleiders klaar om je alles uit te leggen over de abseiltechnieken en je in het tuigje vast te zetten.

Lees hier alle informatie over Burg Bentheim

Bentheim biedt maar liefst 1.200 km aan fietsroutes in Grafschaft Bentheim!  Door het vlakke landschap kun je heerlijk ontspannen fietsen. De verschillende routes leiden je door weiden, bossen, pittoreske steden en langs de meren en kanalen. Ideaal voor een actieve vakantie.

 

Fietstip: Grafschafter Fietsentour - de hoofdroute
De fietsentour hoofdroute door de provincie Grafschaft is maar liefst 220 km en bestaat uit 25 verschillende dagtochten van 28 km tot 56 km. De meeste routes zijn vlak met een enkele keer wat hoogteverschillen bij Bad Bentheim en Uelsen. In de omgeving is er een groot aanbod van fietsverhuurders en bed-en bike-accommodaties. Kortom perfect voor een actieve fietsvakantie.

Fietsen in Bad Bentheim

Routen-Tip 1: Het Grafschafter spoorzoeken
Het 'Bentheimse goud', het zandsteen uit de streek, is op veel plekken bepalend voor het landschap. Wandel op de Zandsteenroute langs oude steengroeves, imponerende rotsen, zandstenen muren of eeuwenoude gebouwen.

 

Routen-Tip 2: Bentheimer Wald

Bij het woord "boswandeling" zullen de meeste kinderen niet meteen enthousiast opspringen, maar in het Bentheimer bos kunnen ze zich uren vermaken. Hier kunnen ze dankzij het ontdekkingspad en in het beschermde Hutewald de natuur van heel dichtbij beleven.

Wandelen rond om Bad Bentheim

Het zwembad BadePark is een waar paradijs met diverse faciliteiten. Er is voldoende ruimte om te genieten voor jong en oud. Het aanbod bestaat uit een sportbad, avonturenbad en een peuterbad. Hier kunnen kinderen heerlijk van de glijbaan gaan. Bij mooi weer is ook het buitenbad (chloorvrij) open met een grote speel-en ligweide.

 

Sauna & Wellness
Sauna liefhebbers kunnen heerlijk vertoeven in de verschillende sauna’s. In het hart van het zwemparadijs bevindt zich de klassieke Finse sauna. Op het buitenterrein, ingebed in de natuur bevinden zich de Stegsauna,Grondsauna en Panoramasauna.

Wil je een unieke saunabeleving? Kom dan naar de ‘Maneschijn Sauna’, hier kun je van 20:00 u tot middernacht heerlijk in stilte genieten.

Bekijk hier alle openingstijden, evenementen prijzen van het BadePark.

Jaarlijks worden er verschillende grote evenementen in Bad Bentheim georganiseerd, zoals de ridderspelen, het culinaire festival en het lampionnenfeest. Wie ervan houdt om markten te bezoeken kan zijn hart ophalen bij de internationale vlooienmarkt. Voor de wijnliefhebbers zal het jaarlijkse wijnfeest ook goed in de smaak vallen. Per seizoen wordt er in het theater (openlucht of in de zaal) een toneelstuk opgevoerd voor kinderen en volwassenen.

 

Bad Bentheim heeft een uiteenlopend museumaanbod met diverse exposities. Echte aanraders zijn het Zandsteenmuseum en het Geologisch Openluchtmuseum.

Bekijk hier het overzicht van alle evenementen in Bad Bentheim

Wil je graag een langer bezoek plannen en overnachten in Bad Bentheim?

24.06.2024
01.07.2024

Voor de cultuurliefhebbers, ondernemende gezinnen en levensgenieters die nog meer willen ontdekken over het Duitse grensgebied, lees nog meer tips op Geheim over de grens.

Mede mogelijk gemaakt door

 

 

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.