© Grafschaft Bentheim Tourismus

Spoorzoeken in Schüttorf, Bentheimse bergen, Vechtdal - "Auf den Spuren eines Riesen"

In een oogopslag

  • gemakkelijk
  • 14,83 km
  • 3 uren 42 minuten
  • 96 m
  • 29 m

Beste seizoen

Op zoek naar de reus (14 km)

In Schüttorf staat de hoogste kerktoren van Grafschaft Bentheim – de 'Schüttorfer Riese'. De bouw van de 81 meter hoge toren werd in 1535 voltooid. De evangelische toren vormt, samen met de toren van de katholieke Mariakerk en de schoorstenen van de textielfabrieken, het zichtbare silhouet van Schuttorpe, de vroegere nederzetting aan de Vecht.
Op de plek van het huidige Schüttorf bevond zich vroeger een belangrijk knooppunt van twee handelsroutes. De stad beleefde in de middeleeuwen haar bloeitijd door de handel en later door de textielindustrie. Tegenwoordig getuigen talrijke prachtige fabrikantenvilla´s nog van vroeger tijden. En wist je dat Schüttorf tot in de jaren zeventig zelfs een eigen kasteel had? Kasteel Altena is door de jaren heen steeds verder in vergetelheid geraakt en raakte na de Dertigjarige Oorlog in verval. Uiteindelijk werd het kasteel afgebroken. De pogingen om de herkomst van de naam Schüttorf te verklaren zijn zo oud als de stad zelf. Volgens een sage werd de Vecht in 1295 door de bouw van een dam om de stad heen geleid. Bij de bouw zouden de burgers hun handkarren op het commando ' Schütt’t d’r up' hebben geleegd.

Dit ga je zien

Weer

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.